دسته بندی کالاها
دسته بندی
گروه:ابزار و تاسیسات
منبع:https://khajikala.ir/
تاریخ:1401/05/04 14:36
تعداد مشاهده:237
آشنایی با انواع کولرگازی


آشنایی با انواع کولر گازی:

اساس کار کولرهای گازی بر پایه ­ی سیکل تبرید است. احتمالا این سوال برای شما پیش آمده است که آیا کولرگازی مانند اجاق گاز نیازمند اتصال به گاز شهری است؟ نکته جالبی که وجود دارد این است که کولرهای گازی برای کار نیازمند جریان برق هستند، منظور از واژه­­ ی کولرگازی در واقع، نوع مکانیسم و فرآیند خنک سازی هوا به کمک یک گاز خاص است، که میتواند بارها تبدیل به مایع و بلعکس شود، همچنین برخی کولرهای گازی علاوه بر حالت سرمایشی، حالت گرمایشی هم دارند.

امروزه استفاده از کولرهای گازی گسترش چشم­گیر و زیادی پیدا کرده است، شما هم اگر به دنبال خریدکولرگازی هستید پیشنهاد میکنیم تا انتهای این مقاله همراه ما باشید تا با انواع کولرهای گازی آشنا شویم.


بطور کلی کولرهای گازی به سه دسته تقسیم­ بندی می شوند:

دسته اول) کولرهای گازی یک ­تکه

دسته دوم) کولرهای گازی دوتکه

دسته سوم) کولرهای چندتکه یا مولتی پنل

هرکدام از این دسته­ ها،  خود دارای انواع مختلفی هستند که درادامه به معرفی آنها میپردازیم.

انواع کولرگازی یک تکه

کولرگازی پنجره ­ای یا اتاقی:

همانطور که از اسم این نوع کولرگازی پیداست محل نصب آن برروی پنجره میباشد. نیمی از دستگاه در داخل و نیم دیگر آن در فضای بیرونی نصب میگردد. از این کولرهای گازی بطور معمول در منازل و محل کار استفاده میکنند.

کولرگازی پرتابل:

این نوع کولرها قابل جابجایی هستند و برای نصب نیاز به جای ثابت ندارد، کولرهای گازی پرتابل از نظر ساختاری همانند کولرگازی پنجره­ ای می باشند. ازکولرهای گازی پرتابل بیشتر در فضاهای کوچک استفاده میشود. تمام بخش­ های این کولر به صورت مجموعه ای در یک پکیج قرار دارند. درحالت سرمایشی، گرمای فضای داخل، از طریق یک لوله خرطومی موجود در پشت دستگاه به بیرون هدایت میشود لذا باید این لوله­ ی خرطومی را به پنجره یا منفذی که هوا را بیرون میدهد وصل کنیم.


مقایسه کولرگازی پنجره ­ای با کولرگازی پرتابل:

1) کولرگازی نوع پنجره ای فاقد حالت گرمایشی است و هم چنین ریموت کنترل ندارد، انرژی زیادی مصرف میکند و سروصدای زیادی هم دارد.

2) درمقابل کولرگازی پرتابل ریموت کنترل و حالت گرمایشی دارد اما چون این عمل توسط هیتر انجام میشود، خیلی مقرون بصرفه نیست.

3) قابلیت جابجایی کولرگازی پرتابل از مزایای این دستگاهبشمار میرود. اما از این کولرگازی نمیتوان برای فضاها­ی بزرگ استفاده کرد.

کولرگازی دو­تکه:

اسپلیت­ ها که خود انواع مختلفی دارند جز کولرهای گازی دو­تکه محسوب میشوند. این نوع کولرها چون از دو بخش مجزا، یونولیت خارجی و یونولیت داخلی ساخته شده به آنها کولرگازی دوتکه گفته میشود. این دوبخش توسط لوله­ های مسی یا آلومینیومی به هم متصل میشوند.که گاز سرد از لوله باریک وارد یونولیت داخلی میشود و لوله­ ی ضخیم گاز گرم را به یونولیت خارجی میفرستد.

تفاوت کولرهای گازی اسپلیت اینورتر و معمولی:

نسل جدید اسپلیت ها، کولرهای اینورتر می باشند که به عنوان کولرهای گازی کم مصرف نیز شناخته می شوند.

کولر اینورتر مصرف برق بسیار کمتری نسبت به نوع معمولی دارد و مصرف برق را تا حدود یک دهم کاهش میدهد.

قیمت زیاد کولرهای اینورتر در مقایسه با نوع معمولی از معایب این نوع کولرهاست که با توجه به مصرف کم برق و کاهش هزینه­ ی ناشی از مصرف انرژی میتوان گفت که هزینه ی آن مجدد از این طریق به جیبتان برمیگردد. جدایی از این موضوع، بنظر میرسد که گاز استفاده شده در کولرهای اینورتر برای لایه ­ی اوزون مضر است و تولید این گاز درحال متوقف شدن کامل میباشد که این امر موجب میشود این گاز بسیار گران و کمیاب شود.

انواع کولرهای گازی اسپلیت:

اسپلیت ایستاده:

همانطور که از اسم این کولرها پیداست این کولرهای گازی بصورت ایستاده قرار میگیرند و ظاهری شبیه به یخچال دارند.کولرگازی اسپلیت ایستاده مناسب فضاهای بزرگ مثل: سالن­ ها،مساجد و ادارات...میباشد.


اسپلیت دیواری:

این نوع کولرها بیشتر در منازل مورد استفاده قرارمیگیرند و در ظرفیت های مختلف ازBTU 9000 تا36000 تولید میشوند. کولرگازی اسپلیت دیواری، دارای نوع اینورتر میباشد که با صرف کمترین میزان انرژی بیشترین بازدهی را دارد.


اسپلیت کاستی یا سقفی:

یونولیت داخلی این دستگاه داخل سقف قرار میگرد و مناسب مکان هایی با سقف بلند است. این نوع اسپلیت ها هوای مطبوع را از چهار جهت مختلف در فضا توزیع میکنند.



اسپلیت سقفی_زمینی:

یونولیت داخلی این نوع اسپلیت همانطور که از اسمش مشخص است هم در سقف و هم در دیوار قابل نصب میباشد.        


اسپیلت سقفی_دیواری:

این نوع اسپلیت­ ها نیز کاملا شبیه به اسپلیت دیواری هستند ولی به دلیل اینکه دریچه ­ی مکش آنها به صورت اریب طراحی شده میتوان یونولیت داخلی آن را تا بالاترین حد ممکن نزدیک به سقف نصب کرد.


داکت اسپلیت(اسپلیت کانالی):

در داکت اسپلیت ­ها پنل داخلی بصورت توکار در داخل سقف قرارمیگیرد. و برای توزیع هوای مطبوع نیازمند کانال کشی است. در مکان­ هایی که فضای کافی برای نصب یونولیت داخلی روی دیوار وجود ندارد میتوان از نوع داکت اسپلیت استفاده کرد.

کولرگازی چندتکه یا مولتی پنل:

اسپلیت ­های مولتی پنل ابعاد بزرگ و قدرت زیادی دارند که به آن ها اسپلیت ­های مرکزی نیز گفته میشود. در این دستگاه یک یونولیت خارجی به تعدادی بین 2تا100یونولیت داخلی متصل میشود، این یونولیت­ های داخلی میتوانند هرکدام از انواع کولرگازی­ هایی که ذکر شدند باشند. دمای تمام این یونولیت­ های داخلی بصورت یکسان کنترل میشود. یعنی در صورت خاموش کردن یکی از یونولیت­ ها مابقی آن­ ها نیز خاموش میشوند.


هایپر ساختمانی خاجی به عنوان تخصصی ترین مرکز
خرید آنلاین لوازم خانگی با ارائه محصولات بهترین برند های لوازم خانگی، سعی بر این دارد، شرایط خریدی هوشمندانه و آسان را برای مشتریان گرامی فراهم کند. شما همراهان عزیز میتوانید جهت اطلاع از قیمت و مشاوره جهت خرید کولر گازی با مشاوران ما تماس حاصل فرمایید، علاوه بر این میتوانید نظرات، پیشنهادات و انتقادات خود را در زیر این مقاله با ما درمیان بگذارید.