دسته بندی کالاها
دسته بندی
گروه:ابزار و تاسیسات
منبع:
تاریخ:1400/11/11 19:00
تعداد مشاهده:419
تفاوت پمپ کفکش و لجن کش

مقدمه

غالبا آب عنصر اصلی تمامی صنایع است. امروزه با پیشرفت تکنولوژی و تغییرات ناشی از آن انتقال آب با روش های نوینی از جمله پمپ ها انجام می شود. پمپ ها دارای انواع متفاوتی هستند. دو مورد از مدل های مشابه آن ها پمپ لجن کش و پمپ کف کش می باشد. با ما همراه باشید تا در این مقاله با تفاوت پمپ کف کش و لجن کش آشنا شوید.

 

 

پمپ کف کش چیست؟


پمپ  کف کش  یا همان پمپ EPS از لحاظ ساختاری همانند پمپ های توربین عمودی می باشد. اساسا یک موتور الکتریکی، پمپ را به حرکت در می آورد و انرژی جنبشی سیال را افزایش می دهد. پمپ کف کش شامل یک پمپ گریز از مرکز به همراه شفت عمودی می باشد که فشار سیال خروجی به چرخش پروانه ها وابسته است. در پمپ کف کش از آب بندی مکانیکی استفاده می کنند که آب به داخل موتور نفوذ نکند. پوسته موتور و پمپ از آلیاژ آلومینیوم و پروانه و درپوش پمپ از چدن داکتیل وشفت از فولاد ضدزنگ303 و کلیه پیچهای از فولاد ضد زنگ می سازند که مقاومت آنرا در مقابل خوردگی چندین برابر افزایش می دهد.اگر بیشتر از یک پروانه در پمپ استفاده شود بدان پمپ کف کش چند مرحله ای گویند که پره ها یا روی یک شفت قرار گرفته اند و یا به صورت مجزا می باشند. 

 

 

پمپ لجن کش چیست؟


پمپ های  لجن کش  در دسته پمپ های گریز از مرکز مستغرق قرار می گیرند. این پمپ ها عملکردی شبیه پمپ کف کش دارند. در مورد نحوه انتخاب پمپ لجن کش باید گفت که این نوع از پمپ ها جزء موتور پمپ های مستغرق سانتریفیوژ می باشد و در دو نوع پمپ لجن کش سه فاز و پمپ لجن کش تک فاز ارائه می گردیده و همچنین دور الکتروموتور لجن کش ها در محدوده 900 تا 3000 در دقیقه است که هر چه سیال غلیظ تر باشد دور پایین تری دارند. بسته به نیاز مشتری با جنس بدنه متفاوت عرضه می گردند که لجن کش استیل، لجن کش چدن و لجن کش برنزی از آن جمله می باشند. برای مثال عمده ترین کاربری این محصولات پمپ لجن کش چاه آب می باشد. از دیگر کاربردهای این پمپ ها می توان به انتقال و پمپاژ فاضلاب صنعتی و فاضلاب خانگی و دیگر سیالات دارای ذرات معلق و ذرات جامد اشاره نمود.

 

 

کاربرد پمپ لجن کش و کف کش

 

در فرق بین  پمپ  های کف کش با لجن کش می توان به کاربری آن ها اشاره کرد. از پمپ های کف کش غالبا برای جابجایی آب صاف استفاده می شود. کاربردهای پمپ کف کش شامل آبیاری در کشاورزی و باغبانی، تخلیه آب استخر، آبرسانی واحدهای مسکونی و جمع آوری آب باران می باشد. اما از پمپ های لجن کش می توان در واحدهای تصفیه آب و فاضلاب مسکونی، شهری، بیمارستانی، صنعتی و… یا کاربری های خاص مانند تخلیه سیلاب ها استفاده کرد.

 

 

کفکش و لجنکش چه تفاوتی دارند؟

1- نوع سیالی که جا به جا می کنند. (کفکش آب تمیز و آلوده فاقد ذرات درشت را جا به جا می کند و به همین خاطر یک صافی در دریچه ورودی به نام استرینر وجود دارد و لجنکش لجن کف استخر و چاه و به طور کل آب های الوده با ذرات درشت را جابه جا می کند.

2- نوع و مدل پروانه استفاده شده در دستگاه.(در کفکش از پروانه باز و یا نیمه بسته استفاده میشود اما در لجنکش از پروانه باز و کانالی استفاده می شود تا سیال سنگین راحت تر منتقل شود.

3- تعداد پروانه ها در کفکش و لجنکش باهم دیگر متفاوت هستند در کفکش مثل پمپ های آب خانگی که نیاز به انتقال آب از منطقه ای به منطقه ای با مسافت زیاد را دارد کفکش نیز این گونه عمل می کند به همین خاطر تک پروانه و دو پروانه وجود دارد اما لجنکش به انتقال سیال به مسافت زیاد را ندارد به همین خاطر فقط تک پروانه ای می باشد در واقع سرعت انتقال و پرتاپ به بالا اهمیت ندارد.

4- در تعداد موتور نیز باهم متفاوت اند به طور کلی دو نوع موتور وجود دارد موتور خشک و موتور مستغرق یا شناور که قابلیت غوطه ور شدن در آب را دارند که در کفکش ها موتور خشک وجود ندارد به این معنی که باید در آب مستغرق باشد اما در لجنکش ها از هر دو نوع موجود می باشد باتوجه به جایی که می خواهید از این دستگاه استفاده کنید می توانید دست به انتخاب بزنید. البته ناگفته نمان استفاده از لجنکش های مستغرق بهتر است زیرا پساب مستقیما وارد پمپ می شود و قدرت مکش بیشتری دارد.

5- پمپ کفکش در واقع همان پمپ های آب خانگی است با این تفاوت که از نظر شکل ظاهری پمپ آب، استوانه ای است به این صورت که دهانه ورودی و خروجی آن عمود برهم است یعنی آب از دهانه زیرین وارد و از دهانه بالایی خارج می شود،اما پمپ های آب خانگی افقی است وتفاوتی که وجود دارد مستغرق و خشک بودن این دو است که پمپ آب از نوع خشک است اما کفکش فقط از نوع مستغرق وجود دارد مزیت پمپ های مستغرق این است که به وسیله آب دمای موتور کاهش می یابد بنابراین دستگاه استهلاک کمتر و عمر مفید طولانی تری خواهد داشت. با توجه به این نکات کارایی پمپ کفکش مشابه پمپ آب است یعنی برای انواع ساختمان ها، آپارتمان ها، تامین آب، کشیدن آب از چاه، استفاده در امور کشاورزی، آبیاری باغات، انتقال آب از مخازن آب و ...استفاده می شود. اما پمپ لجن کش برای انتقال پساب،فاضلاب،تضفیه خانه های آب، انتقال مایعات عفونی بیمارستانی و ... مورد استفاده قرار می گیرد.

6- یکی از موارد دیگری که تفاوت دارند در توان موتور می باشد، همان قدر که بالا کشیدن یک قطعه سنگ 1 تنی سخت تر از کشیدن یک قطعه اسفنج 10کیلویی است، پرتاب کردن پساب، فاضلاب و لجن به بالا که جرم  بیشتری دارد سخت تر از پرتاب کردن آب تمیز به بالا است، برای همین باید قدرت موتور لجنکش ها بیشتر از کفکش ها باشد. همچنین می توانید روی پلاک این پمپ ها توان موتور را با اسب بخار وکیلو وات (HP-KW) مشاهده کنید.

7- آخرین تفاوت کفکش و لجنکش به طراحی دهانه ورودی وخروجی آنها است به دلیل تفاوت در نوع ومدل پروانه ها دهانه ورودی اکثر کفکش ها یا در زیر آن قرار دارد یا در کنار پمپ(در قسمت پایین) ودهانه خروجی آن ها همگی در قسمت بالای کفکش طراحی شده است اما در لجنکش دهانه ورودی در همان زیر دستگاه یا کنار آن قرار دارد و دهانه خروجی در همان قسمت زیر یا در جوانب آب قرارداده شده است نه  در بالای پمپ به این دلیل که اگر مواد زائد در پمپ گیر کرد بتوان به راحتی آن را خارج کرد و نیاز به باز کردن پمپ لجنکش نباشد.


پیشنهاد خرید پمپ لجن کش و پمپ کفکش

 

کفکش 3 اینچ 33 متری راد پمپ


  تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید  

 

لجن کش 20 متری توان تک مدل TPD 20/6

  تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید